Туристи от 6 държави катастрофираха край Рилския манастир. Тежък пътен инцидент

...
Туристи от 6 държави катастрофираха край Рилския манастир. Тежък пътен инцидент
Коментари Харесай

Джип и микробус с туристи катастрофира край Рилския манастир

Туристи от 6 страни катастрофираха край Рилския манастир. 

Тежък пътен случай стана през днешния ден на пътя за Рилския манастир край с. Пастра сред джип и микробус с задгранични туристи. Катастрофата е станала към 12,30 ч., когато джип, пътуващ от Рилския манастир, се завъртял на замръзнал сектор при влизане в завой край с. Пастра и се е блъснал в микробус, в който пътували туристи за Рилския манастир от разнообразни националности. От конфликта са потърпевши 8 души от джипа и микробуса, фотография

На мястото на случая са пристигнали коли за спешна помощ на незабавните центрове в Рила и Благоевград. След подаване на сигнал на тел. 112 три коли за спешна помощ от Благоевград са пристигнали на мястото. Линейка от гр. Рила е пристигнала първа на случая. Дежурният екип е открил, че двамата пътуващи в джипа – жена и мъж, които са американски жители, са с контузии. Мъжът е със счупени ключица и крайник, а дамата е с контузия на гръбначния дирек.

В микробуса са пътували 13 туристи от Испания, Италия, Еквадор, Германия и Англия. От тях 6-има с разнообразни контузии са превозени в благоевградските лечебни заведения.

Американецът от джипа е настанен в реанимацията на МБАЛ – Благоевград, спътничката му е превозена за „ Пирогов ”.

Този сектор от пътя за Рилски манастир край с. Пастра се поддържа от пътната организация в Кюстендил. От ниските температури и влагата пътят се е заледил, само че не е бил опесъчен, разясниха пътни служители на реда, които са били на мястото на злополуката.

На мястото на случая са пристигнали и пътни служители на реда от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Рила, които са регулирали придвижването в едната лента на пътя. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Уведомени са посолствата на страните, от които са туристите.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР